1. Njut av sommaren!

Passa på att njuta av sommaren! Planera din semester så att hunden också kan följa med. Det finns många roliga aktiviteter du kan göra med hunden. Tänk på att hunden inte alltid uppskattar värmen lika mycket som du. Du kan behöva planera resväg och rastplatser så att de passar hunden.

 

2. Kom ihåg vattenflaskan

Se till att hunden alltid har tillgång till färskt vatten. Ta med en extra flaska när ni ska på utflykt. Det finns många smarta lösningar på bärbara vattenskålar eller flaska och vattenskål i ett.

Läs mer:

 

3. Se upp med fästingar, getingar och myror

I värmen trivs många besvärande insekter. Fästingar, getingar, myror är några av de insekter som kan bli jobbiga för hunden. Kolla efter fästingar varje dag och var förberedd om hunden får ett getingstick eller myrbett.

 

4. Lämna inte hunden i bilen!

Lämna inte hunden i bilen! Det blir snabbt väldigt varmt! Även om bilen står i skugga så stiger temperaturen när det är varmt ute. Var försiktig så att din hund inte får värmeslag. Läs mer om hund i varm bil.

 

5. Håll koll vid grillen!

Det är lätt för hunden att få i sig olämplig mat när den serveras i det fria. Var försiktig med benrester och annat ätbart vid grillen men även annat som serveras vid en picknick eller på altanen. Det finns många livsmedel som är olämpliga för hunden. Läs mer om hundar får äta grillat.

Semester med hunden

Vi har samlat några bra tips inför semester med hunden.

Läs mer
Linnéa Kjellén