1. Låt hunden vara med i planeringen

Planera utflykter och aktiviteter så att även hunden kan följa med. Du kanske har en fantastisk hundvakt som kan passa hunden om du ska ut och resa, men det finns så mycket roligt man kan göra tillsammans och hunden vill ju allra helst vara med dig och familjen.

 

2. Packa väskan

Planera din packning så att du får med dig det viktigaste till både dig och hunden. Vattenskål, extra vattenflaska, en skön filt och kanske en liten förbandsväska. Du får inte glömma favoritleksaken!

3. Boende med hund

På många hotell och restauranger får hunden följa med! Enklast är att ringa och fråga innan du bokar. Det finns också ett par appar som du kan ta hjälp av, t ex ”ta med hunden” som har samlat hundvänliga ställen. Vi filmade på Scandic Malmen i Stockholm och där är självklart hundar välkomna!

Läs mer:

 

4. Resa med hund

Det går att resa på många olika sätt. Ofta är det smidigt att resa med bil eftersom du kan stanna nästan när och var du vill. Givetvis går det också bra att resa på andra sätt. Det kan bli långt mellan rastningarna om du till exempel åker tåg eller flyg så du behöver planera resan så att det funkar för din hund. Du kan också ta med hunden på båten.

 

5. Resa utomlands med hund

Ska du resa utomlands? Kolla upp vilka regler som gäller så att ni både får resa dit och komma hem. Du kan behöva ordna ett pass till hunden och det finns regler för vaccination. Kontrollera också att din hundförsäkring gäller i det landet du reser till. Läs mer om att resa utomlands med hund eller katt.

Ska du resa utomlands med hunden?

Vi har samlat nyttig information inför en resa med hund eller katt.

Läs mer
Linnéa Kjellén