Kända hundar på film

Benji

Benji var en blandsrashund som spelade huvudrollen i flera filmer från 1974 och framåt. Till exempel Benji (1974), For the love of Benji (1977), Benji the hunted (1987). En liten, vänlig hund som alltid lyckades befinna sig på rätt ställe för att hjälpa någon som hamnat i trubbel.

Hooch

Hooch var partner till en polis (Tom Hanks) i filmen Turner and Hooch. Hooch var en Dogue de Bordeaux och hans riktiga namn var Beasley. Beasley hade en egen “stunt-hund” som hoppade in I vissa scener.

hunden i turner & hooch var en dogue de bordeaux

Lassie

Lassie är en av de mest kända hundarna från film. Lassie var en Collie som var med i flera filmer och tv-serier. Lassie var en vänlig, ansvarsfull och beskyddande hund som alltid fanns där för att hjälpa sina människor.

Hachiko

Hachiko är med i en film som är baserad på en sann berättelse (Hachiko – en vän för livet). Hachiko, som var en Akita, tillhörde en universitetsprofessor och hunden brukade vänta på sin husse varje dag när han kom från jobbet. När hans husse plötsligt avled fortsatte han att vänta vid stationen varje dag i 9 år. Hachiko har blivit en symbol för trofasthet och lojalitet och han har fått en staty rest vid stationen där han brukade sitta och vänta.

Svipp

Svipp är hunden som var med i filmerna om Barnen i Bullerbyn. Svipp spelades av en hund som hette Acke och som alltid trodde att man sa ”sitt” när man sa ”Svipp”, så han satte sig ner istället för att komma.

Beethoven

Beethoven är en Sankt Bernhardshund som spelar en av huvudrollerna i filmerna med samma namn som hunden. I filmen får han sitt namn eftersom han sjunger med när en av döttrarna i familjen spelar en bit av Ludwig van Beethoven's femte symfoni på piano. Beethoven är en vänlig och hjälpsam hund som alltid ställer upp för sin familj.

hunden Beethoven är en Sankt bernhardshund

Rex

Rex är en Tysk schäferhund i tv-serien Kommissarie Rex som tillsammans med en polis bekämpar brott i Wien i Österrike.

Lady och Lufsen

Lady och Lufsen är hundar skapade av Disney. Lady är en elegant väluppfostrad Cocker spaniel och Lufsen är en busig gatuhund. Scenen där Lufsen bjuder Lady på en romantisk middag på Tony’s restaurang finns det väl ingen som har missat - den visas varje år på julafton.

Milou

Milou är Tintins lilla strävhåriga Foxterrier. Hunden kallas Milou i flera länder, men har också andra namn: Terry och Snowy är andra exempel.

 

Fler hundnamn från filmer, tv-serier och böcker:

 • Pongo (Pongo och de 101 dalmatinerna)
 • Pluto (Musse Pigg)
 • Scooby-Doo
 • Ratata (Lucky Luke's hund)
 • Toto (Trollkarlen från Oz)
 • Uggie (The Artist)
 • White Fang 
 • Frank (Men in Black)
 • Marley (Marley & Me)
 • Snobben
 • Slinky (Toy story)

 

Inte hittat det perfekta hundnamnet än? Här kan du få mer inspiration:

Namngenerator hundnamn

Testa vår namngenerator för att hitta namn till tik eller hanhund.

Läs mer
Linnéa Kjellén