Så här fungerar det med videosamtal hos FirstVet:

Hos FirstVet får man hjälp av en veterinär genom ett videosamtal. Man loggar in via dator, mobil eller surfplatta, registrerar sitt djur och bokar ett möte. FirstVet har generösa öppettider och de finns tillgängliga 7-24, alla dagar, året om.

När mötet genomförs kan man filma sin hund eller katt. Veterinären kan därför få en bättre bild av situationen än om man bara pratar på telefon. Med FirstVets hjälp kan man få en första bedömning, behandlingsförslag och om det skulle behövas få remiss till en specialist. Man kan också få hjälp med receptbelagda läkemedel. Direkt efter videomötet får man tillgång till djurets journal.

Vilka fördelar finns med en veterinär online?

Ibland är det svårt att veta när ett besök till veterinären är nödvändigt eller när det går att avvakta. Genom att använda FirstVet kan man snabbt och enkelt få hjälp av en veterinär.

För många hundar och katter är ett besök hos veterinären stressande. De kanske har haft jobbiga upplevelser på en klinik tidigare, eller är ovana att resa till främmande miljöer. En del djur känner sig också stressade när det samlas flera djur på liten yta i väntrummet. När möjligheten finns är det lugnare för djuret att stanna hemma och få hjälp direkt via video.

Det kan svårt att uppsöka veterinär på grund av andra anledningar som kostnader, restider och arbetstider.

modernadjur_vetimobil_mitt.jpg

Några vanliga tillstånd där FirstVet kan hjälpa till är:

Diarré:

Om hunden eller katten har diarré kan man via videosamtal få råd kring hur man kan hjälpa sitt djur i hemmet eller avgöra att man bör uppsöka en fysisk veterinär. Behövs veterinärvård kan FirstVet hjälpa till med att avgöra hur akut det är och vart man ska vända sig.

Kräkningar:

Många gånger när en hund eller katt kräks så är det ingen fara men som djurägare ger det en trygghet att få rådgöra med en veterinär. I ett videomöte med en veterinär kan man få hjälp att bedöma djurets allmäntillstånd och att avgöra om man borde åka till en veterinärklinik och hur akut det är.

Öronproblem:

Om hunden eller katten har problem med öronen kan man få hjälp att bedöma om det är något man kan göra själv hemma eller om det behövs undersökning och behandling hos en fysisk veterinär. I många fall behöver hunden eller katten örondroppar, dessa kan endast skrivas ut efter provtagning och en fysisk undersökning. Hos FirstVet kan man få råd kring hur man kan behandla öroninflammationen fram till veterinärbesöket, hur brådskande det är att söka veterinär och vart man kan vända sig.

Hosta:

När hunden eller katten hostar kan man få hjälp att avgöra om det behövs en undersökning hos fysisk veterinär och diskutera sannolika orsaker till hostan. Om man till exempel misstänker att hunden har smittats av kennelhosta och hostar men mår bra i övrigt så kan man få råd hur man kan hjälpa hunden hemma.

 

Moderna Djurförsäkringar i samarbete med FirstVet

Som kund hos Moderna Djurförsäkringar får du kostnadsfria besök hos FirstVet. När du bokar besök anger du Moderna Djurförsäkringar som försäkringsbolag och fyller i ditt försäkringsnummer så kostar besöket ingenting. Det här gäller för besök som är relaterat till sjukdom eller olycksfall som omfattas av försäkringen. Den omfattar till exempel inte beteenderådgivning eller recept på fästingmedel.

Läs mer om hur du registrerar ditt djur och bokar ett videomöte.

Djurens vårdguide

Ett första steg när du behöver vårdrådgivning är att ringa 90228 och få hjälp av Djurens vårdguide.

Läs mer
Linnéa Kjellén