Enkelt att komma igång

Det är enkelt att komma igång med trackern. Ladda batteri, koppla upp mot appen och sen är du igång. Det medföljer en liten manual med allt du behöver veta och appen är enkel att använda.

Dosan med sändaren är lite stor, men den väger inte så mycket. Den är enkel att fästa på ett halsband och den sitter väldigt bra. Det tar ett par timmar att ladda batteriet fullt och batteritiden är fullt tillräcklig. Hur länge batteriet håller varierar beroende på hur mycket du använder ”live-läge” men håller ett par dygn utan problem.

bild på spårsändare och exempel från appen

Appen Tractive:

Det finns ett par olika appar som man koppla till sin tracker. Apparna är snygga och enkla att använda. Huvudfunktionen som spårar din hund finns i appen Tractive GPS. I den här appen kan du hålla koll på din hund med hjälp av GPS, och du får uppdateringar med några minuters mellanrum. Om du kopplar på livespårning så sker rapporteringen med bara sekunders mellanrum. Den rapporterar med kortare intervall om hunden rör sig snabbare. Du kan ha full koll på var hunden befinner sig.

Du kan i appen markera ett område som Safe Zone, dvs. ett område där det är okej för hunden att röra sig. Funktionen är pålitlig, om hunden rör sig utanför det säkra området så får man en signal i mobilen.

I en annan app; ”Dog Walk” kan du registrera hundens promenader. Du slår aktivt på appen när ni påbörjar en promenad och stänger av den när ni är tillbaka. Du kan skriva en kommentar om promenaden samt registrera när hunden kissar eller bajsar.

Har jag nytta av en tracker?

Vi kan rekommendera en tracker till dig som har en hund som har en tendens att dra iväg. Du kanske bor eller ofta befinner dig i områden där du kan ha hunden lös, men du vill ha en signal om hunden rör sig på ett lite för stort område. Om hunden smiter iväg vill du kunna se exakt vart den är.

Det är också utmärkt om du gör aktiviteter med hunden där den rör sig på ett stort område där du inte har hunden inom direkt synhåll. Kanske ska du ut och leta svamp med hunden?

En funktion som tyvärr saknas i nuläget är möjligheten att ställa in Safe-Zone utifrån var du som användare befinner dig.

Har du en större katt som kan ha halsband så kan den här trackern också fungera. Då kan du ha koll på hur katten rör sig. Med hjälp av din Safe-Zone så får du en varning om den drar iväg från det område där den normalt rör sig.

Läs mer om att spåra med hunden.

Koppelregler

När får man ha hunden lös? Vilka regler gäller?

Läs mer
Linnéa Kjellén