1. Hem
  2. Moderna Djurförsäkringar
  3. Blogg
  4. Köpa hund
  5. Övertala sina föräldrar att skaffa hund

1. Det är viktigt att det blir ett gemensamt beslut

Så länge hela familjen bor tillsammans kommer hunden att tillhöra familjen. Så länge du går i skolan och inte har en egen inkomst kommer du behöva ha hjälp med att ta hand om hunden och betala för den. Läs mer om vad det kostar att ha hund.

2. Visa att du är redo att ta ansvar för alla vardagliga rutiner med hunden

Kliv upp lite tidigare på morgonen och ta en liten promenad innan frukost. Hjälp dina föräldrar med tvätten, matlagning eller andra sysslor som ska ordnas hemma.

3. Läs på och samla information

Inte bara om gulliga hundraser utan också om vad som krävs för att ha en hund. Om det är någon hundras du är mer intresserad av – leta reda på extra mycket information om den. Vad kostar hundrasen? Hur hittar man rätt uppfödare? Ska det vara en tik eller hanhund? Vad kommer krävas för att få hunden att må bra och vara stimulerad?

Under Köpa hund kan du hitta information och under Guide för hundförsäkring kan du läsa mer om vad man mer ska tänka på.

hund golden retriever och en liten pojke ligger på golvet

4. Gör en plan för hur ni ska ta hand om hunden.

Var ska hunden vara på dagarna? Vem ska gå ut med hunden på morgonen, mitt på dagen och på kvällen? Vem ska träna hunden? Vem ska ta hand om hunden om du själv är sjuk? Hur ska ni göra med hunden när ni reser bort?

Sist men inte minst så är det dina föräldrar som tar beslutet och hur tråkigt det än kan kännas om de säger nej så måste man respektera det beslutet. Även om du inte kan få en hund just nu så kanske det är något du kan få längre fram. Visa att du är ansvarsfull och att du kan ta hand om annat så kanske dina föräldrar kan tänka sig att köpa en hund en dag.   

Första tiden med valp

Hur är det egentligen första tiden med valp? Vi beskriver vecka för vecka.

Läs mer
Linnéa Kjellén