Hur ska jag välja ett kattnamn?

 • Välj ett namn som du tycker om! Det ska också gärna vara ett namn som fungerar för katten att lystra till. En eller två stavelser brukar fungera bra och bokstaven S ger namnet en intressant klang för katten. Långa namn blir ofta förkortade till smeknamn.

 • Välj ett namn som matchar kattens personlighet. Ta en stund och observera hur katten gör saker, vad den tycker om och om den har några roliga bus för sig.

 • Välj ett namn utifrån kattens bakgrund. Om du adopterar en katt från ett katthem kanske det finns en historia om hur den har hittats eller vad den har varit med om.

 • Låt dig inspireras av kända katter. Det finns katter i böcker, filmer och historier som kan ge idéer till ett passande namn. Du kan givetvis låta dig inspireras av andra kända figurer än katter.

 • Välj ett namn baserat på hur katten ser ut. Har den en speciell färg, en speciell täckning eller andra kännetecken som kan ge upphov till ett passande namn. Titta efter vad som gör din katt unik så kan du få många idéer till ett namn.

 • Välj ett namn som hela familjen tycker om. Om du har barn kan det vara roligt att låta barnen vara med och bestämma. Antingen låta dem hitta på namnet eller låta dem välja mellan några alternativ som du har plockat ut på förhand.

 • Ta hjälp av vår namngenerator för kattnamn! Låt slumpen avgöra eller låt dig inspireras av alla de namnen som slumpas fram.

 

Populära kattnamn till hane

Bland alla katter som är försäkrade hos Moderna Djurförsäkringar ser listan över populära kattnamn ut så här:

 1. Sigge
 2. Nisse
 3. Simba
 4. Morris
 5. Sixten
 6. Tiger
 7. Leo
 8. Elvis
 9. Bosse

 

Populära kattnamn till hona

De mesta populära kattnamnen till honkatter hos Moderna Djurförsäkringar ser så här:

 1. Smulan
 2. Maja
 3. Elsa
 4. Molly
 5. Doris
 6. Selma
 7. Alice
 8. Smilla
 9. Mimmi

Läs mer om ovanliga kattnamn eller tokiga kattnamn.

Vad kostar en kattförsäkring?

Moderna Djurförsäkringar är en del av Trygg-Hansa. Läs mer om våra försäkringar för katt och räkna ut pris direkt online.

Läs mer
Linnéa Kjellén