Vilka veterinärer finns i närheten?

När man skaffar en hund eller katt är det bra att ta reda på vilka veterinärer som finns i närheten. Man kommer behöva ta sig till veterinären för att till exempel vaccinera hunden eller katten och man kanske behöver kolla tänderna eller göra en hälsokontroll. Det är också bra att känna till utbudet på veterinärvård om djuret blir sjuk eller skadas vid en olycka.

För att hitta en tillgänglig veterinär som kan erbjuda den vård just ditt djur behöver kan du ta hjälp av 2288 Djurens vårdguide. De kan hjälpa dig att avgöra vilken veterinärmottagning som är lämplig utifrån ditt djurs situation.

Hur vet jag att min hund eller katt kommer få rätt vård?

Djursjukvården i Sverige idag är väldigt avancerad och även på små kliniker kan det finnas utrustning och utbildad personal som kan hantera lite mer komplicerade ingrepp. Det är bra att försöka göra sig en bild av vilken mottagning som har möjlighet att hjälpa till i olika situationer. Det är inte bara tidskrävande och kostsamt att åka till en veterinär som måste remittera djuret till en annan klinik, det kan också finnas risk för att en akut situation uppstår.

gammal hund ligger hos veterinären för behandling

Vad kostar det att gå till veterinären?

Det är inte bara utrustning och kompetens som kan variera mellan olika veterinärkliniker, det kan också skilja en hel del i pris för samma behandling eller ingrepp. Det är många kliniker som har tydliga prislistor på sina hemsidor, men för många typer av behandlingar finns det inget pris att få i förväg. Om det inte är en akut situation för ditt djur kan det löna sig att prata med veterinärkliniken och få en uppfattning om vad det kommer att kosta. Speciellt om man har flera valmöjligheter i närheten av där man bor.

Checklista för att välja veterinär:

- Var finns veterinärkliniken? Välj en som är nära ditt hem eller enkelt att ta sig till.

- Hur tillgänglig är veterinären? Vilka öppettider finns och har de möjlighet att hjälpa till kvällar och helger?

- Vilken utrustning och kompetens finns på kliniken? Vad kan din lokala veterinär hjälpa till med och när behöver du ta dig till ett större djursjukhus?

- Ta hjälp av 2288 Djurens vårdguide. De kan ge dig råd som du själv kan göra hemma, hänvisa dig till FirstVet som är en veterinär online eller hjälpa dig hitta rätt veterinärklinik. Om du behöver ta dig till en veterinär kan de hjälpa dig att välja en klinik som är tillgänglig och som har rätt utrustning för behandlingen eller ingreppet.

Vad kostar en hundförsäkring?

Vad kostar en kattförsäkring?

Vad kostar en djurförsäkring?

Moderna Djurförsäkringar är en del av Trygg-Hansa. Läs mer om vår hundförsäkring och kattförsäkring och räkna ut ett pris direkt.

Läs mer
Linnéa Kjellén