Vad är Djurens Vårdguide?

2288 Djurens Vårdguide erbjuder oberoende rådgivning till djurägare som har frågor om katt eller hund. Genom professionell bedömning av situationen hänvisar 2288 vidare till den sortens vård som är bäst för djurets specifika tillstånd. Djurens motsvarighet till 1177.

Det är legitimerade djursjukskötare eller djurvårdare som svarar på samtalen och hjälper djurägaren att ta ställning till om det räcker med ett digitalt veterinärbesök eller om djuret behöver komma till en fysisk klinik. Om ett besök hos en fysisk klinik är nödvändigt får djurägaren hjälp att välja klinik så att djuret får rätt vård, vid rätt tid, till rätt pris.

”Vi vet att olika veterinärkliniker har olika specialistområden och förutsättningar. På 2288 jämför och listar vi därför kliniker utifrån deras kompetens, resurser, geografiska läge och pris – allt för att du ska hitta den bästa tänkbara vårdgivaren för just dig och ditt djurs aktuella behov.”
katt sitter i mattes knä tittar mot kameran

Hur fungerar 2288?

2288 Djurens Vårdguide är öppet 8-20 helgfria vardagar och nås genom telefonnumret 90228. Samtalet är helt kostnadsfritt för djurägare som har försäkring hos Moderna Djurförsäkringar. Man behöver bara ange att man har försäkring hos Moderna Djurförsäkringar samt sitt försäkringsnummer eller personnummer i samtalet. Läs mer om att kontakta 2288.

Hur kan 2288 rekommendera lämplig veterinärklinik?

Hos 2288 Djurens Vårdguide finns Sveriges mest kompletta listning av kliniker som kan visa djurägaren lämpliga alternativ om djuret behöver uppsöka en veterinärklinik. Listan anpassas efter djurägarens geografiska läge samt tar också hänsyn till fler viktiga faktorer som vilken kompetens och utrustning det finns på kliniken, pris på undersökning eller behandling samt öppettider. Du som djurägare väljer alltid själv vilken veterinär du vill besöka men du kan få vägledning till lämpliga alternativ utifrån djurets situation.

Den klinik du blir rekommenderad baseras bland annat på:

  • Vilken kompetens och utrustning finns på kliniken
  • Priser på behandling
  • Öppettider
  • Om det finns betyg från Moderna Djurförsäkringar