Rumsren?...

Det här med rumsrenhet…det går lite sisådär måste jag säga…
Väldigt snabbt blev jag duktig att säga till på natten. Jag vaknar till vid fyra-fem-tiden på morgonkvisten och då piper jag lite och krafsar på mattes säng. Hon vaknar direkt och tar ut mig, och då brukar jag göra det jag ska ganska fort, för jag har själv också bråttom in till min varma sköna hundbädd. Sedan somnar jag om, och sover till halv sju-sju – så nätterna är verkligen inget bekymmer, säger matte.

Dagarna har varit lite knepigare – familjen tar ut mig varje gång jag har sovit, ätit, eller lekt - för det är då jag brukar bli som mest nödig - och för det mesta funkar det, men inte alltid…
Jag är nämligen inte så förtjust i att det blåser och regnar. Flera gånger har någon i familjen tagit ut mig i trädgården utan att jag har velat göra något. Så fort jag har kommit in i stugvärmen igen så har det däremot hänt grejer. Inte så kul, säger husse och matte – men jag tycker det är perfekt! Vem vill gå på toa när det är kallt och regnigt?
Valpen Ronja i trädgården
Nu när solen och värmen har börjat komma små smått så är det däremot tvärtom – nu vill jag knappt gå in! När familjen tar ut mig nu så gör jag ganska snabbt det jag behöver, sedan stannar jag gärna i solen och myser, leker, eller bara springer för att det är kul! Efter en stund i solen blir jag lite sömnig, så då kan jag nästan sitta och halvsova i värmen – eller lägga mig på rygg och rulla i det spirande gräset! Det är så härligt nu med sol och vår!

Matte var lite bekymrad, men nu när våren kommit har hon ändå gott hopp om att jag ska bli rumsren ganska snart, säger hon. För min del går det bra så länge solen skiner.

Vill du veta mer om hur man tränar rumsrenhet med sin valp kan du läsa här!