Jag heter Ronja

Rottweilervalpen Ronja
Hej, jag är en snart nio veckor gammal rottweilervalp som heter Ronja.

Att jag heter Ronja visste jag inte förrän bara häromdagen, och jag är fortfarande inte helt säker, men alla säger ”Ronja” när de lockar på mig, så det verkar ju som att det är jag.

Dagen då jag fick veta mitt nya namn var en väldigt konstig dag på alla sätt. Jag har bott med mina syskon och min mamma fram till dess, och ibland har det kommit trevliga människor och hälsat på, men senaste veckan så fick två av mina bröder följa med de där trevliga människorna när de åkte härifrån. Och nu så var det min tur.

Jag kände igen människan som kom, för hon har hälsat på förut, och den här gången hade hon en annan stor människa och några små människor med sig också. De hälsade på oss och min mamma, sedan pratade de mycket med min uppfödare – det skulle fyllas i köpeavtal och registreringsanmälan till både SKK och Jordbruksverket, och sedan överlämnades stamtavla, veterinärbesiktningsintyg, lite valpmat, och en snuttefilt med lukt av mamma och mina syskon. (Vill du veta mer om allt som behöver ordnas innan valpköp kan du klicka här!)

Plötsligt var det dags att åka, men jag har åkt bil korta sträckor med min uppfödare redan förut, så jag blev varken rädd eller åksjuk. Resan var lång, men det gjorde ingenting eftersom vi stannade ofta så jag fick göra det jag behövde, och jag tyckte ändå att det var skönast att sova nästan hela vägen.

När vi sedan kom fram till mitt nya hem så var det redan dags att sova. Jag hade fått en alldeles egen bädd intill de stora människornas sängar, men jag blev ändå lite olycklig och saknade mamma en hel del. Jag kunde inte låta bli att pipa och gnälla, men när ena människan hade sin hand nere hos mig så rullade jag till sist ihop mig till en liten boll och somnade.