Försäkring för katthonan innan parning

Börja med att se till att katthonan har en försäkring som omfattar bland annat förlossningskomplikationer och kejsarsnitt. Det ingår i Moderna Djurförsäkringars kattförsäkring. Se över sådant som försäkringsbelopp och självrisker så du är förberedd om något skulle hända. Eventuella höjningar av belopp eller andra ändringar ska göras innan katthonan paras.

När du har en katt försäkrad hos oss kan du teckna en kullförsäkring utan kostnad. Kullförsäkringen träder i kraft när kattungarna blir 4 veckor gamla och har en veterinärvårds- och livförsäkring för alla kattungar. Läs mer om kullförsäkring med dolda fel.

Teckna en kullförsäkring - så här går det till:

För dig med kattungar som registreras i Sverak eller IDP-klubb:

 1. Så snart som möjligt efter det att kattungarna är födda kontaktar du oss för att ordna kullförsäkringen. Meddela oss:
  • kattmammans registreringsnummer och namn
  • hur många hanar och honor det blev
  • kattungarnas födelsedatum
  • försäljningspris
 1. När du har registrerat kattungarna i Sverak eller IDP-klubb meddelar du oss deras registreringsnummer. Det här är en förutsättning för att vi ska kunna identifiera kattungarna vid en eventuell skada samt för att vi ska kunna matcha kullförsäkringen mot den nya försäkring som köparen av en kattunge tecknar.

 2. Från och med den dagen då kattungen levereras till den nya ägaren måste det finnas en separat kattförsäkring på kattungen. Efter leverans, eller högst till dess att kattungen är 18 veckor gammal gäller kullförsäkringen bara för dolda fel och inte längre för veterinärvård eller som livförsäkring.

Ansök om kullförsäkring

Fyll i vårt webformulär med alla uppgifter om kullen så kontaktar vi dig och tecknar en kullförsäkring.

Webformulär

För dig med kattungar som inte registreras, till exempel katter utan stamtavla eller blandraser:

 1. Kontakta oss så snart kattungarna har fötts och meddela oss:
  • vad är det för ras/raser
  • hur många hanar och honor det blev,
  • kattungarnas födelsedatum
  • försäljningspris

 2. Det finns inget lagligt krav på att chipmärka katterna, men vi måste få uppgifter om chipnummer för att kunna matcha kattungarnas nya försäkringar mot kullförsäkringen. Så snart som möjligt meddelar du oss kattungarnas chipnummer. Det här kan ibland vara samma dag som kattungen ska levereras, men det är viktigt att vi får kattungarnas chipnummer innan kattungeköparen tecknar en egen försäkring för att rätt matchning till kullförsäkringen ska kunna göras.

 3. Den dagen kattungen levereras till köparen måste nya ägaren ha tecknat en egen kattförsäkring. Efter leverans gäller kullförsäkringen bara för dolda fel och inte längre för veterinärvård eller som livförsäkring.

Fördelar med att kattungen också försäkras hos Moderna Djurförsäkringar

Kattungens nya ägare får en självriskrabatt om de behöver anmäla en skada när kattungen omfattas av en kullförsäkring hos oss.

Du som kattuppfödare får en bonus för varje kattungeköpare som tecknar kattförsäkring hos oss. Den bonusen kommer att räknas av som en rabatt vid nästa förnyelse av dina kattförsäkringar.

För att få rätt rabatter och bonus måste kattungens uppgifter vara korrekta, både i kullförsäkring och köparens kattförsäkring. Det är också viktigt att alla uppgifter är angivna i kullförsäkringen innan kattungeköparens försäkring tecknas.

Vi hjälper gärna till att kontakta blivande kattungeägare och ge dem rådgivning om försäkring. Bara meddela oss kontaktuppgifter i kontaktformuläret så försöker vi hjälpa till att teckna kattförsäkring i tid. Obs! Detta är inget som sker automatiskt och vi kan heller inte garantera att vi lyckas få tag på dem. Det är alltid köparens ansvar att försäkring tecknas i tid.

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna med rådgivning om försäkringar för dina katter och den planerade kullen. Ring 060-663032 eller använd formuläret så ringer vi upp dig.

Kontaktformulär
22 okt 2021