Försäkring till tiken innan parning

Du börjar med att se till att tiken har en försäkring som omfattar bland annat förlossningskomplikationer och kejsarsnitt. Det ingår i Moderna Djurförsäkringars hundförsäkring. Se över dina försäkringsbelopp och självrisker så du är förberedd om något skulle hända. Eventuella höjningar av belopp eller andra ändringar ska göras innan tiken paras.

När du har en hund försäkrad hos oss kan du teckna en kullförsäkring utan kostnad. Kullförsäkringen träder i kraft när valparna blir 4 veckor gamla och har en veterinärvårds- och livförsäkring för alla valparna. Läs mer om kullförsäkring med dolda fel.

Teckna kullförsäkring - så här går det till:

För dig med valpar som registreras i SKK:

 1. Du behöver inte kontakta oss innan valparna kommer, men så snart som möjligt efter det att valparna är födda. Meddela oss:
  • mammans registreringsnummer och namn
  • hur många hanar och tikar det blev
  • deras födelsedatum
  • försäljningspris
 1. När du registrerat valparna hos SKK vill vi att du meddelar oss deras registreringsnummer. Det här är en förutsättning för att vi ska kunna identifiera valparna vid en eventuell skada samt för att vi ska kunna matcha kullförsäkringen mot den nya försäkring som en valpköpare tecknar.

 2. Den dagen valpen levereras till köparen måste nya ägaren ha tecknat en hundförsäkring på valpen. Efter leverans gäller kullförsäkringen bara för dolda fel och inte längre för veterinärvård eller som livförsäkring.

Ansök om kullförsäkring

Fyll i vårt webformulär med alla uppgifter om kullen så kontaktar vi dig och tecknar en kullförsäkring.

Webformulär

För dig med valpar som inte registreras, till exempel blandrashundar:

 1. Kontakta oss så snart valparna har fötts och meddela oss:
  • vad är det för ras/raser
  • hur många hanar och tikar det blev,
  • deras födelsedatum
  • försäljningspris

 2. Så snart som möjligt meddelar du oss valparnas chipnummer. Det här kan ibland vara samma dag som valpen ska levereras, men det är viktigt att vi får valparnas uppgifter innan valpköparen tecknar en egen försäkring för att rätt matchning till kullförsäkringen ska kunna göras.

 3. Den dagen valpen levereras till köparen måste nya ägaren ha tecknat en hundförsäkring på valpen. Efter leverans gäller kullförsäkringen bara för dolda fel och inte längre för veterinärvård eller som livförsäkring.

en kull taxvalpar sitter på en träbänk

Fördelar med att valpen också försäkras i Moderna Djurförsäkringar

Valpens nya ägare får en självriskrabatt om de behöver anmäla en skada när valpen omfattas av en kullförsäkring hos oss.

Du som uppfödare får en bonus för varje valpköpare som tecknar hundförsäkring hos oss. Den bonusen kommer att räknas av som en rabatt vid nästa förnyelse av dina hundförsäkringar.

För att få rätt rabatter och bonus måste valpens uppgifter vara korrekta i både kullförsäkring och valpköparens försäkring. Det är också viktigt att alla uppgifter är angivna i kullförsäkringen innan valpköprens försäkring tecknas.

Vi hjälper gärna till att kontakta blivande valpägare och ge dem rådgivning om försäkring. Bara meddela oss kontaktuppgifter i kontaktformuläret så försöker vi hjälpa till att teckna försäkring i tid. Obs! Det är inget som sker automatiskt och vi kan heller inte garantera att vi lyckas få tag på dem. Det är alltid köparens ansvar att försäkring tecknas i tid.

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna med rådgivning om försäkringar för dina hundar och den planerade kullen. Ring 060-663032 eller använd formuläret så ringer vi upp dig.

Kontaktformulär
22 okt 2021