Moderna Djurförsäkringar är en del av Trygg-Hansa. Du som hunduppfödare tecknar fortfarande dina försäkringar hos Moderna Djurförsäkringar.

  1. Du försäkrar din tik eller hanhund – du får rabatt om du har ett registrerat kennelnamn.
  2. När du har en eller flera hundar försäkrade hos oss kan du teckna kullförsäkring med dolda fel helt utan kostnad. Läs mer i guiden för att teckna kullförsäkring.

Vår uppfödarservice hjälper dig gärna med att se över ditt behov av försäkringar och ser till att du får alla rabatter. Kontakta oss på 060-663032.

Vill du att vi ringer upp dig? Fyll i vårt Kontaktformulär.
labradorvalpar springer på gräs

Dina förmåner som hunduppfödare:

30 procent uppfödarrabatt
Till dig som har registrerat kennelnamn lämnar vi 30 % rabatt på både veterinärvårds- och livförsäkring för hunden. Om du har fler än 10 hundar försäkrade får du mer rabatt på veterinärvårdsförsäkringen. 

Mer rabatt
Du får ytterligare rabatt för varje valpköpare som tecknar sin hundförsäkring hos oss, för de valpar som är kullförsäkrade hos Moderna djurförsäkringar. Valpköparna får dessutom en lägre självrisk på sin veterinärvårdsförsäkring. Det enda du behöver göra är att meddela chip- eller registreringsnummer på valparna.

Avelsförmåga och förlossningskomplikationer
Om du har tecknat en livförsäkring för din hund omfattar den även förlorad avelsförmåga, utan extra kostnad. Livförsäkringen omfattar även förlorad användbarhet. Din tiks veterinärvårdsförsäkring omfattar förlossningskomplikationer och upp till två kejsarsnitt. Du behöver alltså inget extra tillägg.

Kullförsäkring med Dolda fel - utan extra kostnad

När du har försäkrat din hund hos oss kan du teckna en kullförsäkring utan kostnad. Försäkringen träder i kraft när valparna i kullen är 4 veckor gamla, se till att teckna försäkringen i god tid.

Kullförsäkringen innehåller veterinärvårds- och livförsäkring som gäller för kullen fram till leverans.

  • Veterinärvårdsskyddet är 30.000 kronor per djur.
  • Försäkringsbeloppet för livförsäkringen är lika med det förväntade försäljningspriset.

Försäkringen gäller fram till leveransdagen men max till den dag då kullen blir 12 veckor. Därefter måste du eller köparen av valpen teckna en egen försäkring.

Vår kullförsäkring ger dig som hunduppfödare ett dolda fel-skydd på varje såld valp.

  • Veterinärvårdsdelen täcker veterinärbehandling av ett dolt fel.
  • Livförsäkringsdelen ger ersättning om djuret dör eller enligt veterinär måste avlivas på grund av ett dolt fel. Båda ger ersättning upp till köpeskillingen. Försäkringen gäller utan självrisk.
  • Läs mer om dolda fel-försäkring för hund och katt.

Ansök om kullförsäkring

Fyll i vårt webformulär med alla uppgifter om kullen så kontaktar vi dig och tecknar en kullförsäkring.

Webformulär

Vad är egentligen ett dolt fel?

Ett dolt fel avser en medfödd eller senare förvärvad sjukdom eller skada som har börjat utvecklas före besiktningen respektive leveransen, men som inte dessförinnan har visat symtom eller annars varit känd. En sjukdom eller fel som borde ha upptäckts vid veterinärbesiktningen är inget dolt fel. En sjukdom av ärftlig eller misstänkt ärftlig karaktär som inte har börjat utvecklas före leveransen är inte heller ett dolt fel. Exempel på dolda fel kan vara missbildningar på inre organ.

När man föder upp hundar och säljer en valp till en privatperson omfattas försäljningen av Konsumentköplagen. Lagen är tvingande och säger bland annat att du som uppfödare har ansvar för dolda fel upp till tre år efter leveransen av valpen. 

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna med att teckna rätt försäkringar för dina hundar. Ring oss eller fyll i vårt kontaktformulär.

Kontakta oss