Topplista hundraser 2018

Vilken hundras är din favorit? Vilken hundras ser du oftast ute på gatan?

Enligt jordbruksverkets statistik så är det mest sannolikt att du träffar en labrador. Labrador är den hundras som det finns flest av i Sverige tätt följt av tysk schäfer och golden retriever.
en grupp med hundar tittar mot kameran

De mest populära hundraserna på webben

Topplistan över de mest populära hundraserna ser lite annorlunda ut på webben. De mest populära hundraserna på webben 2018 är: 

 1. fransk bulldog 
 2. golden retriever 
 3. mops 
 4. rottweiler 
 5. labrador 
 6. tollare 
 7. chihuahua 
 8. border collie 
 9. schäfer 
 10. beagle 
 11. shih tzu 
 12. cocker spaniel 
 13. papillon 
 14. staffordshire bullterrier 
 15. dvärgschnauzer 

Läs mer om olika hundraser. Se alla svenska hundraser här.

Kolla in topplistan över mest populära hundraser 2019.

Vad säger nöjda hundägare om sin hundras?

”Jag skulle aldrig välja en annan hundras än fransk bulldog! Deras personligheter, otroligt gulliga yttre och praktiska format är oslagbart!
De är envisa till tusen! Spelar ingen roll vilka försök man gör för att få dem att lyda om de inte känner för det. Men de är ju så charmiga!”

Mopsar är ju en underbar ras! De är mycket glada, tycker om uppmärksamhet och får en att skratta. Du är heller aldrig ensam med en mops – dit du går, dit följer den med!
Många som har mopsar tycker att de inte är som andra hundar, exakt vad det är kan jag inte säga. Måste nog medge att mopsägare också är lite speciella – på ett härligt sätt!”

”Jag ville ha en stor hund som sällskap och som vakthund. Jag hörde att många säger att rottweiler inte är en hundras man ska välja som första hund, men jag träffade några och föll för dem direkt.
Nu har jag två, och jag kan inte tänka mig bättre sällskap. De kräver ett tydligt ledarskap men är så otroligt lojala och tillgivna. Jag har 100 kg ren kärlek hemma!”

Text: Linnéa Kjellén
Senast uppdaterad: 2018-02-01

Nyfiken på vår hundförsäkring?