• Vad en hundförsäkring kostar beror på bland annat på hundras, hundens kön, hundens ålder och var i landet du bor. Veterinärvårdsförsäkring med större omfattning och högre ersättningsbelopp kostar mer än en försäkring med mindre omfattning.  Priset på hundförskringen påverkas också av vilken självrisk du väljer. Du kan enkelt räkna ut ditt pris på vår hundförsäkring.

 • Det är inte alltid enkelt att veta vilken hundförsäkring man ska välja. Vi har gjort en guide för att välja hundförsäkring där vi hoppas hjälpa dig att göra rätta valen.

 • Du kan teckna en försäkring om du är ägare till en hund eller om du tar hand om en hund som t ex fodervärd. Försäkringstagare blir du som ingår avtal om försäkring med Moderna Djurförsäkringar.

  Vill du teckna livförsäkring för hunden ska du antingen vara ägare till hunden eller så ska det framgå i ett fodervärdsavtal att du har rätt att teckna livförsäkring.

 • När du väljer att köpa hundförsäkring här på vår hemsida kan du välja mellan helårsbetalning eller månadsbetalning (via autogiro). Väljer du att betala via autogiro så slipper du även faktureringsavgiften på 24 kr. 

  Om du vill så kan du välja kvartalsbetalning eller halvårsbetalning. Då kontaktar du vår kundservice och köper din försäkring via telefon. De två sistnämnda betalningsformerna leder till ett procentuellt påslag på priset på din hundförsäkring.

 • Väljer du en lite högre självrisk i din hundförsäkring så blir din försäkringspremie lite lägre, och tvärtom. Du kan välja mellan olika fasta och rörliga självrisker hos oss.

  Exakt hur mycket priset påverkas kan du jämföra när du räknar fram ett pris på hundförsäkringen eller så hjälper vi dig att räkna. Ring oss gärna på 077 575 00 05

  Den självrisk du väljer när du tecknar försäkringen går att ändra senare om du skulle vilja det, men tänk på att om något redan inträffat tillämpas den självrisk som gäller vid tidpunkten för sjukdomen/olycksfallet.

 • Hundens försäkring gäller i Sverige och i andra länder dit du kan ta med hunden fram och tillbaka utan att den behöver sitta i karantän. Försäkringen gäller i längst ett år räknat från avresedagen utanför Sverige.

  Du kan läsa mer om vilka regler som gäller för resa till olika länder hos Jordbruksverket.

 • Ett dolt fel är en medfödd eller senare förvärvad sjukdom eller skada som har börjat utvecklas före besiktningen respektive leveransen, men som inte dessförinnan har visat symptom eller annars varit känd. Sjukdomen eller defekten har inte kunnat upptäckas vid besiktning av valpen. Exempel på dolda fel är vattenskalle, medfödd dövhet eller missbildningar på inre organ.

  Uppfödaren/säljaren av valpen kan enligt konsumentköplagen bli skyldig att ersätta köparen om ett dolt fel uppkommer. En uppfödare har ansvar för dolda fel under tre år från valpens leveransdag.

  Om det inte finns en dolda fel försäkring hos uppfödaren kan du få ersättning från hundens veterinärvårdsförsäkring med omfattning Dubbel eller Trippel. Läs mer i de fullständiga villkoren.

 • Vid köp av försäkring hos Moderna Djurförsäkringar hanterar vi dig som har skyddad adress med högsta möjliga sekretess. Du kan inte köpa dina djurförsäkringar på hemsidan utan vi ber dig istället kontakta vår kundservice via telefon 077 575 00 05

 • Hos 2288 Djurens vårdguide kan du få vårdrådgivning för din hund. Det är legitimerade djursjukskötare eller djurvårdare som svarar på samtalen. De gör en professionell bedömning av din katts situation och ger dig råd om vad du kan göra hemma eller hänvisar dig till lämplig veterinär utifrån geografiskt läge, priser samt vilken utrustning och kompetens som finns.

  Ring 90228 när du behöver vårdrådgivning för hunden!

  2288 Djurens vårdguide kan också hänvisa dig till veterinär online och boka videomöten hos FirstVet. Videomöten hos FirstVet ingår kostnadsfritt i din hundförsäkring för sådan sjukdom eller skada som omfattas av försäkringens villkor.