1. Hem
  2. Kattförsäkring
  3. Självrisk kattförsäkring

Självrisken är den del av veterinärvårdskostnaden som du själv betalar när du använder din försäkring vid en skada eller sjukdom.
Självrisken består av en fast del och en rörlig del.

  • Den fasta självrisken på kattens veterinärvårdsförsäkring är 1100 kr, 2200 kr eller 4000 kr.
  • Den rörliga självrisken är 15% eller 25% på de kostnader som överstiger den fasta självrisken.

Vilken nivå av fast och rörlig självrisk din försäkring ska ha väljer du när du tecknar den och information om din självrisk hittar du sedan i ditt försäkringsbrev eller om du loggar in på Mina sidor.

Självriskperiod 180 dagar

Under en självriskperiod betalar du den fasta självrisken en gång. På kommande veterinärvårdskostnader betalar du bara den rörliga självrisken. Detta gäller oavsett om kostnaderna är för olika sjukdomar eller skador hos katten. Hos oss omfattar en självriskperiod hela 180 dagar, räknat från första veterinärbesöket.

Du ska spara kvitton även från behandlingar som inte överstiger den fasta självrisken. Skulle katten behöva vård igen inom 180 dagar kan du slå ihop kostnaderna och på så sätt komma över den fasta självrisken och få ersättning från försäkringen.

Särskilda självrisker

  • En katt med veterinärvårdsförsäkring som samtidigt omfattas av en kullförsäkring genom uppfödaren i Moderna djurförsäkringar, får en rabatt på den fasta självrisken om 500 kr per självriskperiod.

  • Självrisken vid ett andra kejsarsnitt är alltid 5 000 kr plus 25 procent av överskjutande kostnad.

  • Det är ingen självrisk vid skada orsakad av rovdjur (varg, lodjur, björn, järv eller örn) eller av vildsvin.

  • För katt som skadas i en trafikolycka gäller försäkringen utan självrisk om den transporteras i en krocktestad och godkänd bur anpassad för den aktuella bilmodellen.

  • Det är ingen självrisk på livförsäkring för katt.

Vad kostar en kattförsäkring?

Räkna ut ett pris på veterinärvårdsförsäkring och livförsäkring. Jämför direkt hur självrisken påverkar priset.

Räkna här
13 maj 2016