Vad påverkar priset på hundförsäkring?

Priset på hundförsäkringen beror givetvis på vilket innehåll och maximal ersättning som man väljer. Vilken nivå man väljer på självrisker spelar också ganska stor roll.

Räkna fram ditt pris

Se direkt vad en hundförsäkring kostar för din hund.

Räkna här

Utöver det är det några faktorer som påverkar priset:

  • Vilken hundras det är. Vissa hundraser löper statistiskt sett större risk att drabbas av sjukdom och har därför ett högre pris.

  • Hundens ålder. Äldre hundar har en högre försäkringspremie eftersom de blir sjuka oftare än unga hundar.

  • Vilket kön hunden har och om den är kastrerad. Tikar som inte är kastrerade har en högre försäkringspremie än hanhundar eller tikar som är kastrerade. Det här beror på att det finns vanliga sjukdomar och problem som är relaterat till tikens livmoder och juver.

  • Var du och hunden bor. Genomsnittliga kostnaderna för veterinärvård varierar i olika delar av landet och därför varierar också priset på hundförsäkringen beroende på var i landet man bor. Försäkring för en hund i storstan är generellt dyrare än för en hund i en liten by på landet. Om man flyttar kan försäkringspremien påverkas upp eller ner men det sker först när hundförsäkringen förnyas.

labrador ligger och tittar på sin matte

Kan jag själv påverka priset på hundförsäkringen?

Det finns olika omfattning på veterinärvårdsförsäkring vilken innebär att försäkringen ersätter fler eller färre diagnoser eller behandlingsmetoder. Hundförsäkringen har också ett maximalt belopp för hur mycket ersättning man kan få under ett år. Om man väljer en försäkring med stor omfattning och dessutom ett högt försäkringsbelopp så kommer försäkringen att kosta mer.

Hundens veterinärvårdsförsäkring har en självrisk som består av en fast del och en rörlig del. Självrisken är precis som det låter den del man betalar själv när något händer. Väljer man en lägre självrisknivå så kommer priset på hundförsäkringen att bli högre. Väljer man en högre självrisk där man får stå för en större del själv så blir hundförsäkringen billigare.

Räkna fram ditt pris

Räkna ut ditt pris på veterinärvårdsförsäkring och livförsäkring direkt.

Räkna här
22 feb 2021